Zoete aardappel patat

Zoete aardappel patat

Zoete aardappel schillen en in patatten snijden. Even kort stomen en daarna op 180 graden in de oven.
Ik kijk altijd even wanneer ik ze knapperig genoeg vind. In 30-45 min ben je een heel eind!

Serveren met ketchup… zo lekker!

——

De zoete aardappel doet zijn naam niet helemaal eer aan, deze aardappel is namelijk geen familie van de aardappel. Het is een zetmeelhoudende knol die met name in de Surinaamse keuken wordt gebruikt. In Nederland wordt veelal de wat oranje-kleurige zoete aardappel verkocht, maar je hebt ook witte en roze varianten.
Zoete aardappelen bevatten veel complexe koolhydraten, zij hebben een lage glycemische lading, wat betekent dat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt na het eten van deze aardappelen. Ze geven hun energie langzaam af en en zorgen daarmee voor langdurige verzadiging, ook door de grote hoeveelheid voedingsvezels zorgt de zoete aardappel voor een lang verzadigingsgevoel. De zoete aardappel bevat een stofje genaamd inuline, die erg goed is voor onze darmbacteriën. En wie goed voor zijn darmen zorgt, zorgt goed voor zichzelf! Daarnaast is een zoete aardappel glutenvrij.

Geplaatst in Uncategorized