Winterbonbon

image

Voor de vulling (ongeveer 20 stuks)
* je kunt uiteraard overal de helft van nemen

  • 250 gram gewelde dadels
  • 50 gram kokosolie
  • 100 gram pure chocolade
  • gesmolten pure chocolade

Olie en de chocolade smelten. De dadels fijn draaien in een keukenmachine. De chocolade massa erbij doen en glad draaien. Kleine bolletjes van maken. Doe het bolletje (vulling) aan een prikker, dip het in de gesmolten chocolade, rol ze door de kokos en leg op een vetvrij papiertje.

 

winterbonbon

Chocola gezond?
Ook bij snacken kun je bewust kiezen voor ingrediënten die daadwerkelijk iets toevoegen aan je voeding.  Denk wat je wilt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Chocolade is gezond, de pure variant. Het is rijk aan magnesium, heeft een bloeddrukverlagend effect, en een beschermende werking op het hart- en vaatsysteem. Zwarte chocolade bevat de voorloper van neurotransmitters, één van de redenen waarom mensen met een down gevoel chocolade gaan eten. (bron: Rineke Dijkinga, orthomoleculair arts)

* Let op! Een heerlijk snack, met gezonde eigenschap. Maar het blijft chocolade, de dadels bevatten natuurlijke snelle suikers, dus een snack. Eet er niet teveel van. 

Geplaatst in recepten