Salade met krokante paddestoelen

Salade met paddenstoelen

Salade is lekker, vind ik.
Salade is gezond, en snel. Maar een salade is soms ook saai. Je gebruikt al snel dezelfde ingrediënten. Toch kun je best vaak salade eten, mits je een beetje creatief bent. Gooi eens een eitje, wat kip, een beetje zalm of wat noten door je salade. Op deze manier kun je veel variëren!

Voor een klein beetje extra inspiratie een recept voor een salade met paddestoelen. Ik hoor je denken “gewoon een paar gebakken champignons door je salade dus…..”. Nee, nee: paddestoelen in een krokant jasje. Net echt. En net even anders!

 

Voor de salade 

* gemengde sla
* cherry tomaatje
* komkommer
* bosui
* radijsje
* frisse rode wijn dressing (zie receptuur)

Voor de rode wijndressing 

*1 dl rode wijn azijn
* 1 dl rode wijn
* 1 dl balsamico
* 3 dl olijfolie
* 1 basilicumblaadje
* 1 rozemarijntakje
* peper, zout & suiker naar smaak toevoegen.

Voor de krokante paddenstoelen in zakjes

* 200 gram diverse paddenstoelen fijn gesneden
* 50 gram roomboter
* 1/2 bosje peterselie
* 1 gesnipperd uitje
* circa 60 gram panko (gedroogd wit brood kruim)
* loempiavellen 21×21 cm ( te koop in elke supermarkt)

Aan de slag:

1. Doe de ui, paddenstoelen, roomboter, peterselie tegelijk in de pan, even lekker aanfruiten.
2. Haal van het vuur af en voeg het gedroogde witte brood kruim toe. Meng dit goed tot het een stevig deegje is geworden.
3. Leg ongeveer een eetlepel van het deegje in het midden van een loempiavel. Even met een kwastje wat water langs de randjes strijken. Vouw de puntjes naar elkaar toe en prik er een klein cocktail-prikkertje doorheen om alles bij elkaar te houden.
4. Bak dit af in de oven op 170 graden voor 6 minuten.
5. Serveer de pakketjes op je salade, dressing erover en genieten!
Geplaatst in recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *