Pompoensoep

pompoen-soep

Heerlijk, helder, herfstsoepje

Het wordt buiten weer kouder, en wat is dan lekkerder om te eten dan soep?

Met een broodje, of zonder.
Met een salade, of zonder.
Met een beetje crème fraiche, of zonder.
Maar in ieder geval met een fijn gevoel, want gezond dat is het!

Heerlijk als lunch of als diner.
Enjoy!

 

————————————————————————————-

Voor een grote pan soep

  • 1 kilo pompoen (wij hebben flespompoen gebruikt)
  • 1 uitje
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gr. rasp van verse gember
  • scheutje olijfolie
  • 1.5 liter kippen- of groentenbouillon

– Uitje aanfruiten.
– Pompoen erbij (aanfruiten).
– Bouillon erbij, kook de bouillon.
– Als de pompoen gaar is, haal je het laurierblaadje eruit en ga je de rest ‘blenderen’.
– Eventueel garneren met aangebakken pompoenpitten.

Geplaatst in recepten