Healthy brownie

Brownie van zwarte bonen

Een brownie, maar dan een beetje gezonder.

Af en toe heb ik zin om iets te bakken. Regelmatig wordt dit een banaan-ei cake met frambozen (als ontbijt, heerlijk). Maar ook een cake of koekjes vindt ik heerlijk. Ik vind het dan leuk om een manier te vinden om een baksel te maken die voedzaam is, maar ook zeker als traktatie voelt. En ik denk dat dat is gelukt met deze brownie van zwarte bonen! Toch leuk om te zeggen dat je een brownie eet, die ook nog goed voor je is?In dit recept zijn zwarte bonen verwerkt. Bonen zijn erg voedzaam, een mooi product waar je lijf iets aan heeft. Ik eet best regelmatig bonen, maar zwarte bonen had ik nog nooit gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze zelfs nog nooit in de winkel heb zien liggen. Maar goed, ze zijn er echt. De eerste reactie bij een brownie gemaakt van bonen is waarschijnlijk niet positief, toch smaakt deze brownie echt naar chocola en is hij serieus echt heel lekker!

  • 400 gram zwarte bonen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels olie/kokosvet (geen olijfolie)
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1/2 banaan
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram basterd suiker (je kunt ook rietsuiker of kokosbloesemsuiker nemen)
  • 1 theelepel koffie
Alle ingrediënten mengen in de blender of keukenmachine. Doe het beslag in een bakvorm en strooi er ter garnering wat pure chocolade (75% of meer) stukjes overheen. +/- 30 minuten in de oven op 175 graden.
Geplaatst in recepten