Hangop met rood fruit

IMGP0904

Hoe maak ik dit?

Je hebt nodig:
– 1 liter Griekse yoghurt
– 100 gram honing
– 1 vanille stokje
– een vochtige doek, een zeef, een bak en een stok.

Plaats de zeef op een diepe bak en leg de vochtige doek er netjes in. Schenk de yoghurt erin. Leg de stok eroverheen, zorg er hierbij voor dat de stok aan beide kanten ongeveer 5 cm oversteekt. Knoop vervolgens de uiteinden van de doek om de stok heen, zodat er een soort knapzak ontstaat. Plaats dit 24 uur in de koeling. Het vocht zal uit de yoghurt lopen en de hangop blijft achter in de doek.

Doe de overgebleven hangop in een bak. Doe er 100 gram honing en vanille van 1 stokje bij, even goed roeren. Lekker wat rood fruit erop en je bent klaar!

 

Geniet!
Liefs Annely

Geplaatst in recepten