Hallo zomer!

IMG_1969

Hallo Zomer!

Zomer, met een hoofdletter. Want yayy! Bijna vakantie, en dus tijd voor ontspanning en leuke dingen. Heerlijk!

Maar terwijl ik heel veel mensen om me heen heel blij zie worden van de vakantie die in het verschiet ligt  (en ja ik ook!), vraag ik me af waarom we zo blij worden van vakantie. Is het omdat we dan even geen verplichtingen hebben, of omdat we even weg kunnen bij alles wat thuis op ons wacht? Hoe komt het dat we allemaal zo aan vakantie toe zijn?

Zijn de beslommeringen en verplichtingen van alledag zo veel geworden dat vakantie af en toe gewoon echt nodig is? Hebben we behoefte om af en toe helemaal los van ons dagelijks leven te komen? Hoe kan het dat veel van ons tegenwoordig zo vast zitten in het ritme dat werken heet, met alle verplichtingen die daar bij komen kijken, dat we behoefte hebben om af en toe hier even uit te stappen. Is dit erg? Is er een manier om dit anders te doen? Want als je echt heel erg aan vakantie toe bent, moet je jezelf dan niet afvragen hoe dit komt? En kun je er iets aan veranderen?

img_2256-2

Om eens over na te denken …………..

1. Zit je lekker in je vel?  Fysiek? Mentaal?

2. Ben je blij met je werk? Ben je blij met je collega’s? Ga je over het algemeen met plezier naar je werk, of is het elke dag een opgave?

3. Ben je blij met je omgeving? Heb je mensen om je heen die je gelukkig maken, die je energie geven, die je motiveren, stimuleren?

4. Kun je elke dag lekker jezelf zijn?

5. Heb je nieuwe ideeën, nieuwe plannen in je hoofd? Ga je daar iets mee doen?

6. Ben je energiek, of altijd moe?

7. Wil je iets veranderen? Kun je iets veranderen?

8. En als je iets wilt veranderen, maar het lukt niet…. waarom is dat? Wie of wat houdt jou tegen?

9. Weet je wel wat je echt wilt?
Als je weet wat je wilt, heb je een doel. Iets om op te focussen, je best voor te doenIMG_0879 en voor de volle 100% voor in te zetten. Nee, dat is niet makkelijk. Maar ja, dat is te doen. En terwijl je dichterbij je doel komt, zul je gelukkig, en blijer zijn omdat je weet dat JIJ dit hebt gedaan. En misschien, heel misschien kom je dan langzaam op een punt dat je minder aan je vakantie toe bent, dat je elke dag kunt genieten en kunt ontspannen. Dat vakantie alleen een mogelijkheid is om nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren. Meer van de wereld te zien..

Jij hebt de regie over je eigen leven. Waar wordt JIJ gelukkig van? Zorg dat je daar meer van krijgt en je bent een blijer en vrolijker mens! Ben je op zoek naar een manier om lekkerder in je vel te zitten? Ik wil je graag helpen! Bootcamp of personal training. Je weet me te vinden. (k)

Zo, en dan nu fingers crossed voor een beetje zon. Hallo Zomer!

Liefs Annely

Geplaatst in nieuwtjes