Chocolade bonbon & truffel

foto 15

“Chocolate is a girls best friend”

Chocolade, ik hou ervan.
Het liefst zo puur mogelijk,
72% 86% 98%
of met nootjes,
of met kokos,
of met cranberries.

Tijd voor een nieuwe variant. Een dadel is misschien niet meteen het eerste
ingrediƫnt waar je aan denkt, des te leuker!
Dadels zijn heerlijk zoet en daarom zeer geschikt voor het maken van een bonbon zonder allerlei gekke
toevoegingen, E-nummers en andere rotzooi.

Enjoy!

_______________________________________________________________

Voor de vulling (ongeveer 20 stuks)
* je kunt uiteraard overal de helft van nemen

250 gram gewelde dadels
50 gram kokosolie
100 gram pure chocolade
Olie en de chocolade smelten.
De dadels fijn draaien in een keukenmachine.
De chocolade massa erbij doen en glad draaien.
Kleine bolletjes van maken.

Voor de truffel

gesmolten pure chocolade
cacao poeder
De gesmolten chocolade in je handen wrijven. De bolletjes (vulling) door je handpalm laten rollen en in de cacao rollen.

Voor de bonbon

gesmolten pure chocolade
Doe het bolletje (vulling) aan een prikker, dip het in de gesmolten chocolade en leg op een vetvrij papiertje. Eventueel met een spuitzakje wat gesmolten chocolade in streepjes over de bonbon aanbrengen.

Geplaatst in recepten