Carrot cake

Carrot cake

Heerlijk bij de thee of koffie!

Niet héél gezond, wel erg lekker! En veel gezonder dan alle cakes en koekjes die je in de supermarkt koopt. Waarom? Omdat hier echte ingrediënten in zitten, omdat je weet hoe het gemaakt is en wie het gemaakt heeft. En dat is betrouwbaar… Bijkomend voordeel, lactose vrij.Wat is er dan niet zo gezond aan deze cake? Het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker; dit biedt weinig tot geen voedingsstoffen waar ons lichaam iets aan heeft. Maar af en toe een beetje zondigen kan natuurlijk!

Het beslag:

* 2 eieren
* 190 gram geraspte wortelen
* rasp van halve sinaasappel
* 60 gram pecannoten
* 1/2 theelepel kaneelpoeder
* sap van 1 sinaasappel
* 80 gram zonnebloem olie
* 90 gram basterdsuiker
* 150 gram zelfrijzend bakmeel
Aan de slag:
1. Doe alle ingrediënten in een kom.
2. Goed mixen.
3. Vet een cakebak goed in (kokosolie, roomboter).
4. Bak dit af in de oven op 160 graden (hete lucht oven), voor 45 minuten.
5. Serveer op een mooi bordje, met een heerlijk kop thee of koffie. Enjoy!
Geplaatst in recepten